Jakob Carlsen på sit livs cykeltur – Forberedelse kan nogen gange være op af bakke

Om få uger tager fotograf og X-Bionic ambassadør Jakob Carlsen på sit livs cykeltur Arizona Trail Race. Turen foregår på cykel eller mere præcist med cykel, for meget af tiden skal cyklen skubbes, trækkes og bæres på ryggen. En tur som har været forberedt gennem længere tid – det ekstreme skal håndteres gennem forberedelse. God forberedelse er forudsætningen for velgennemført tur.

”Der skal regnes med cirka 30%  hike om dagen, det er meget vanskeligt terræn. Dertil kommer de 37 km gennem Grand Canyon hvor cyklen skal bæres på ryggen. Der er ekstremt tørt, medmindre det har regnet (eller regner), så bliver det til klægt mudder. Man risikerer både sol, regn og sne på samme dag. Jeg regner dog med at det holder tørt ca. den første 3/4 af ruten. Der er faldet en del sne i år, så der kan stadig ligge sne oppe i højderne, og sandsynligvis nord for Grand Canyon.

Temperaturen varierer meget, både efter hvilken højde man er i, og om det er dag eller nat. Den kan således svinge fra under frysepunktet om natten til over 30 grader om dagen. Ruten er på ca. 1250 km og der er ca. 33.000 højdemetre. Så hvis jeg kører det på de 10 dage der er mit mål er det i gennemsnit 3300 hm om dagen”. (Jakob Carlsen)

Forbereder mig på en måde så jeg møder færrest mulig overraskelser

Forud er gået forberedelse både på det mentale og på det fysiske plan. Det mentale arbejdes der på mange niveauer, hvis først det fysiske (grundformen), og det tekniske (udstyret) er på plads, så er der større chance for at det mentale ikke bliver et problem.

Jakob forbereder sig på den måde, at han søger at bringe sig selv i situationer, der minder mest muligt, om det som han udsættes for til Arizona Trail Race. På den måde er der mindst muligt, der kan overraske. Jakob Carlsen tager som led i dette på heldagsture og weekend ture, hvor der overnattes i det fri, og gearet prøves af. Hver gang med ny viden og erfaringer og enkelte justeringer.

”I min forberedelse udsættes jeg for flest mulige situationer, så mindst muligt kan overraske mig undervejs – desto flere situationer, jeg har oplevet før, desto nemmere at skulle håndtere dem under ekstreme forhold”. (Jakob Carlsen)

Du behøver ikke dele Jakobs passion for at cykle langt og være alene for at kunne se, at den slags højdepunkter er noget ganske særligt. Det er oplevelser der sætter sig, og erfaringer der sætter sig.

Arizona Trail Race finder sted med start den 7. april. Følg Jakob her på siden.