Hvem er Jakob Carlsen

Jeg er 48 år, bor i Valby med min kæreste og 2 drenge på 13 og 15 år. Min 3. Søn er 22 år og er flyttet hjemmefra. Jeg er uddannet fotojournalist og arbejder som freelancefotograf med mange forskellige kunder. Jeg begyndte at køre mtb for 9 år siden. En discusprolaps i nakken efter et styrt på cyklen for 2 år siden kræver daglig styrketræning, og helst også kredsløbstræning.

Motion skal være sjovt og skal foregå i naturen

Motion skal helst være sjovt, og der er mtb helt perfekt for mig. Blandet med naturoplevelsen giver det mig nogle fantastiske oplevelser. Jeg træner mest på de officielle mtb spor i skovene omkring København. Lige nu er Hareskovens ca 25 km lange røde spor min favorit. Den har en god længde og er rimelig varieret. Når jeg har tid kører jeg to omgange på den. Når vejret er for dårligt eller jeg har begrænset tid til rådighed træner jeg på min hjemmetræner.

Motionsrytter med hang til de laaaange ture

Jeg er udpræget motionsrytter, men har hele tiden været fascineret af de lange løb og træningsture. Jeg har deltaget i en del 24-timers løb som solorytter, nogle marathon løb og holder meget af lange ture på må og få i den danske natur. Cyklen er som regel med på ferie, senest 3 uger i Californien, hvor jeg kørte nogle af de legendariske spor derovre.

Arizona Trail Race 2017

Mit mål lige nu er at deltage i Arizona Trail Race i april 2017. Det er et 1200 km langt Hike a Bike løb uden nogen form for assistance eller hjælp udefra. Blandt andet skal man bære cyklen på ryggen de 37 km gennem Grand Canyon. Derfor vil jeg det næste års tid tage på flere af de lange ture med telt og sovepose. Desuden er jeg, inspireret af en bekendt, begyndt at løbe trapper på Herlev Sygehus. Det er bestemt ikke sjovt, men det er ekstrem effektiv puls og bentræning.