Lin Cenholt og CP Lubeck

Lin Cenholt og CP Lubeck2018-06-12T08:22:54+02:00

Lin & Christian på vej mod OL

Den snoede vej til de olympiske lege

(af Lin Ea Cenholt Christiansen og Christian Peter Lubeck)

Vi er to Team Danmark atleter, Lin Ea Cenholt (24) & CP Lübeck (25), som sejler for Danmark på sejlerlandshold. Ud over vores sponsorer igennem sejlerlandsholdet er vi ambassadører for X-Bionic.

I august 2015 repræsenterede vi sammen Danmark til det olympiske test event i Rio i mix-klassen Nacra 17. Et stævne som bliver afviklet under de samme forhold som til OL med én deltager for hvert af de 20 kvalificerede lande. Til stævnet ligger vi til at tage bronzen, men har et uheldigt sidste race og må tage os til takke med en bitter 6.plads.

Ikke desto mindre vidste vi selv efter dette event, at vi havde potentiale til at tage GULD til OL i Rio 2016, så det blev målet. Vi bliver i dansk sejlsport kåret til Årets Team – alle troede på os.

For at komme tættere på dette mål skulle fysikken være i top. Her fik vi X-Bionic med på holdet. Fra X-Bionic produkterne fik vi løftet primært 2 områder; restitution og temperatur stabiliserende kompressions tøj gjorde det muligt for os at øge vores fysiske træning uden at nedsætte timerne på vandet. Ydermere fik tøjet vores krop til at føle sig frisk efter lange rejsedage. Før i tiden havde vi måtte give afkald på en træningsdag efter lange rejseture, med nu var vi tilbage på vandet eller i styrkerummet ofte selv samme dag.

I januar 2016 skulle det efter 2 stævner i Miami afgøres hvilken dansk båd der skulle repræsentere DK til OL. Vi ramte stævnerne i den bedste fysiske form vi nogensinde har været i. Vi havde gjort alt hvad vi kunne og det føltes godt. Desværre blev det i februar afgjort at OL Bronzevinder fra 2012 Allan Nørregaard med gasten Anette Viborg vandt OL-billetten – vi taber OL-udtagelsen og drømmen om deltagelse brister.

Det er blevet bemærket hvordan vi fysisk har rykket os og udviklet vores sejlerkunnen parallelt med. Kort efter står OL guld-vinder 2008 Jonas Warrer og mangler en gast. CP får tilbudt denne rolle og siger ja-tak. For at få tilladelse til at deltage ved legene skal de to på kort tid bevise at de kan gøre sig gældende i medaljekampen. Her gjorde X-Bionic igen en stor forskel. Ved forsat fokus på hård træning lykkes det i april for CP at kvalificere sig til OL i 49er-klassen.

Lin står uden sejlpartner i perioden hvor CP sejler 49er. Allan Nørregaard (bronzevinder 2012) henvender sig og ønsker Lin som landsholdstræner og hun bliver hyret til jobbet. Drømmen om personligt at stå på medaljeskamlen med CP lever forsat højt, nu med dato i 2020. Chancen som træner til OL vil give erfaring og udvikle viden fra et andet perspektiv i Nacra 17-båden.

Nu står vi så her 51 dage før OL. Vi skal begge til OL, som henholdsvis atlet og coach, vi rejser fortsat sammen rundt i hele verden med sejlsporten som vi elsker og som stolte X-Bionic ambassadører.

Nu ser vi frem til OL i Rio, som vil gi’ os en masse erfaring, oplevelser og forhåbentlig noget metal…

Og selvom 2020 pt. virker som langt ud i fremtiden, så har vi erfaret at tiden flyver afsted, når man har det sjovt, og målet om at vi to sammen med X-Bionic vil vinde GULD i Tokyo lever fortsat højt.

Del historien, vælg din Platform!