Rulleski – Den absolut mest effektive træningsform – en sport i markant vækst.

Premiumsport har besøgt Rulleski Sport butikken i Hellerup – det var ret betagende.

Hos Premiumsport portrætterer vi gerne nogle af de mange specialbutikker. Butikker der på trods af fremkomsten af store kædebutikker og webshops med bugnende vareudbud fortsat formår at drive en fornuftig forretning, hvor rådgivning er omdrejningspunktet for en god kundeoplevelse.

IMG_1200

Oprindeligt var rulleski sommerversionen af langrendsski. Rulleski var noget man tog til sig, når der ikke var tilstrækkelig med sne. Der er et stille mundheld der lyder, at de som står på rulleski, er de personer, som ikke kan finde sneen – sådan er det ikke længere.

I starten kiggede vi undrende efter dem. Nu er der blevet flere af dem, og vi undrer os ikke så meget længere, når rulleski folket elegant kommer kørende med lette fremadrettede bevægelser.

 

Rulleski og langrendsski er den mest effektive træningsform af alle træningsformer. Du bruger hele kroppen når du træner. Rulleski er mere effektivt end at løbe, svømme eller cykle.

Af samme årsag er det også hos folk der står på langrendsski, at der er blevet målt de højeste kondital. Netop fordi træningen er så effektiv som den er. (Jesper Erlandsen indehaver af Rulleski Sport og træner i KSK).

 

Interessen for rulleski er eksploderet

Jesper Erlandsen fortæller, at de seneste 2-3 år er interessen for især rulleski eksploderet. Det er ikke blot de, som er glade for at stå på langrendsski om vinteren, som nu har kastet sig over rulleski. Tilgang af de mange nye indenfor denne sport kommer fra tri- og løbeverdenen. Det er den effektive og skånsomme træningsform, som tiltaler mange.

Men indrømmet der er fortsat en del som sætter sig et mål om at løbe et langrendsløb f.eks Vasaløbet, og så begynder de, at køre på Rulleski for at træne til Vasaløbet.

Jesper Erlandsen Rulleskisport Hellerup.

Jesper Erlandsen fra Rulleskisport i Hellerup. Naturligvis er der forskel på støvler, og naturligvis er der forslkel på prisnniveau. Jo mere specialiseret desto højere pris.

Hvorfra kommer den store popularitet

Det at stå på rulleski er populært af flere årsager fortæller Jesper Erlandsen. Hvis jeg skal fremhæve tre er det

1.) Efter bare 20-30 minutters træning på rulleski har du fået godt kredsløbstræning, og du har fået motioneret de fleste af dine muskelgrupper.

2.) Rulleski er særdeles skånsomt for kroppen. Selv om der er tale om hård træning, så er det skånsomt for sener og led – ingen belastningsskader, som vi ser i f.eks. løb.

3.) Rulleski kan dyrkes af mere modne personer – det kan faktisk dyrkes i en meget sen alder. Dette appeller til store grupper i samfundet, hvor der er et stigende ønske om at være aktiv også som ældre. Hele sundhedsbølgen, work life balance slår igennem her.

Rulleski er løsningen i den travle hverdag

Vi oplever en stigende kundegruppe indenfor det, som jeg kalder den travle ”hverdagsmotionist”. Det er folk der tager en god tur i weekenden, og måske bliver der tid til en enkelt tur i løbet af ugen. Det er også folk, der for en stor dels vedkommende søger fællesskabet.

Vi er f.eks. en gruppe, der mødes hver tirsdag ved Dyrehaven i Lyngby, hvor vi så løber på rulleski sammen. Her kan du møde en gruppe på 50-100 personer.

 

En specialbutik hvor indehaveren kender produkterne til fingerspidserne.

Rulleskisport slog første gang dørene op i juni 2015. Butikken har med andre ord snart 2 års fødselsdag.  Butikken er skabt på skuldrene af den stærke passion som Jesper Erlandsen har for rulleski

Jeg har kørt på rulleski i mange år og stået på langrend. Jeg havde fået etableret mig et godt netværk indenfor langrendsløb, hvor jeg også var træner for KSK (Købehavns Ski Klub). Da jeg så befandt mig i en situation, hvor jeg blev fritstillet fra mit job, så valgte jeg at tage springet, åbne butikken og blive selvstændig. Mit butikskoncept fandtes ikke på daværende tidspunkt, og flere havde sagt til mig, at hvis der var nogen, der kunne løfte denne opgave, så var det mig.

På den baggrund valgte jeg at åbne i lokalerne som i al beskedenhed er et kælderlokale i Hellerup lidt tilbagetrukket fra Hellerup strandvej. Folk kan finde frem til mig, og der er gode parkeringsforhold. Hvilket er ret afgørende, da en del kommer i bil.

Hos Rulleski Sport vedgår Jesper, at hvad angår sortiment, så er Rulleski Sport i high-end segmentet. Der er en del dyrere produkter. ”Jeg har som en del af strategien valgt, at sortimentet skulle bestå af de bedste produkter. Det betyder oftest, at det også er produkter i den dyrere ende. Naturligvis føres der også produkter i mid range, men det er helt bevidst, at du skal kunne finde det bedste hos Rulleski Sport” fortæller Jesper Erlandsen.

Troværdighed omkring produkter og sortiment er vigtigt for Rulleski Sport

”Der findes ikke nogen produkter her i butikken, som jeg ikke selv har testet mindst en gang – det er fint med produktbeskrivelser, men der findes ikke noget så troværdigt som selv at have prøvet produktet”.

Jesper Erlandsen ved smøremidlerne - "ja her er der unægtelig lidt at vælge imellem". Hvornår bruger du hvilken, i hvilke situationer og hvor hyppigt. Det er et tilbagevendende emne.

Jesper Erlandsen ved smøremidlerne – “ja her er der unægtelig lidt at vælge imellem”. Hvornår bruger du hvilken, i hvilke situationer og hvor hyppigt. Det er et tilbagevendende emne.

Jeg skal kunne mine produkter til fingerspidserne. Hvis jeg ikke kan forklare hvorfor en carbon rulleski til 5000 kr. koster mere end en anden rulleski, så mister jeg både troværdighed og legitimitet i min rådgivning, siger Jesper Erlandsen.

Efter 1½ time forlod jeg butikken stærkt inspireret af Jesper Erlandsen. Der er en særlig stemning i de små lokaler, hvor passionen tydeligt kan mærkes – Når Jesper Erlandsen fortæller om Rulleski, så føler du dig inspireret til at prøve det. Og lige præcis prøve det kan du også i butikken. Du kan låne udstyr med hjem – Tror det kan være meget vanedannende.

Vidste du;

  • At på rulleski kan du køre på grus og skovstier
  • At rulleski er den mest effektive træningsform
  • At alle uanset alder og vægt kan stå på rulleski
  • At der forekommer meget få skader
  • At det er IKKE svært at holde balancen
  • At en rulleski kan kun køre en vej, så du ruller ikke baglæns (ned af bakke)
  • At det er nemt at bremse

I en senere artikel går vi tæt på, hvad der skal til af udstyr for at stå på rulleski – Der skal ikke så meget til for at komme i gang, men der er plads til detaljerne i sporten.

Her finder du Rulleskisport