Pia Englyst X-Bionic ambassadør debuterer lørdag den 20. maj som pro triatlet. Pia har en del erfaring bag sig, men det er første gang, at Pia stiller op i profeltet. Vi har modtaget en status fra Lanzarote kort før start.

Af Pia Englyst

Efter en uges tid på Lanzarote nærmer race day sig hastigt. Startnummeret er hentet og jeg har deltaget i min første Pro race briefing. Om et øjeblik skal cyklen tjekkes ind og så kan der ikke gøres andet end at slappe af og hvile benene frem mod imorgen.
Det bliver min debut i Pro feltet og jeg får helt sikkert nok at se til – ikke mindst på svømningen, hvor jeg starter helt fremme med over 1500 ivrige triatleter lige i hælene. Som altid byder Lanzarote på masser af vind og varme.
Det bliver rigtig spændende og jeg glæder mig til at se om jeg kan være nogenlunde med i det stærke felt. Jeg kommer I hvert fald til at give den hvad jeg har og så må vi se hvad det rækker til.

Fra www.pastapartyd.dk

Pia Englyst: Det handler mest om at få et fedt løb

Til start i pro-rækkerne finder vi også en anden pro-debutant i form af Pia Englyst. Pia er en efterhånden erfaren age group-triatlet med mange flotte resultater bag sig, hvor hun alene i år har vundet VI Steelives Half Triathlon i Spanien og Islev Duathlon herhjemme i Danmark, imens hun sørgede for en tredjeplads i Herlev Triathlon for kun få uger siden.

Med sin debut i pro-klassen har Pia dog svært ved at sætte ord på sine forhåbninger til IRONMAN Lanzarote. For hende handler det om at få samlet noget erfaring og så forhåbentligt ikke være den sidste pro-kvinde over stregen.

– “Det bliver min debut som pro og det bliver spændende at se om jeg kan følge med der. Jeg ved ikke helt hvor mange ord jeg kan sætte på mine forhåbninger – for mig handler det nok mest om at få et fedt løb uden at være den sidste pro over målstregen,” forklarer Pia Englyst.

– “Så må vi se om det kan lade sig at gøre på lørdag.”