X-Bionic ambassadør, Triatlet, MTB’er, Ultraløber, Trailløber og Xterra atlet

Hos X-Bionic og On har vi hele tiden øje for de mange interessante atleter rundt omkring der dyrker hverdags motion på et seriøst niveau. Man behøver ikke tilføre elte eller top elite niveau for at være ambassadør. Det afgørende er, om atleten kan inspirere eller anspore andre indenfor sit virkefelt.

Rune Rasmussen er et godt eksempel på en sådan atlet. Rune er startet i en relativ sen alder med at dyrke motion på et seriøst og højt niveau – Rune er dermed en (Rolle)model for den type seriøse hverdags motionister, som vi møder flere steder. Seriøs sport og motion er ikke nioget som er forbeholdt ungdommen, men noget som mange kan tage op senere alder

Om Rune Rasmussen

Mit navn er Rune Rasmussen og jeg er den ældste og nyeste ambassadør for Premiumsport, jeg er gift med  triatleten Xterra specialisten Carol Rasmussen, vi har trænet og deltaget i mange sportsarrangementer sammen.

 

Jeg kører MTB, laver Xterra off-road duathlon samt triathlon, men er som noget nyt jeg begyndt på ultra trailløb, som jeg synes er extremt facinerende. Jeg har altid været imponeret over den vilde natur og de overvældende naturoplevelser man får ude omkring i verden. Carol og jeg har altid deltaget i mange sportsstævner i Alperne, så da en løbekammerat inviterede mig til at deltage i Eiger Ultra Trail var jeg solgt. Jeg trængte til at prøve noget nyt og gerne næsten uoverkommeligt langt og svært at gennemføre.

 

På min spiseseddel i år står:

  • Hammer Trail vinter: 80km samt 3000hm, som jeg har gennemført. (4 point)
  • Hammertrail sommer: 100 miles (160km) som familien deltager i som team
  • Eiger Ultratrail i Schweiz: 101km samt 6700hm skal gennemføres på under 26 timer (5 piont)
  • Tot Dret i Italien: 130km 12.000 hm skal gennemføres på under 40 timer (6 point)

 

At gennemføre de forskellige løb giver point, som i sidste ende giver adgang til verdens mest prestigefyldte ultraløb, nemlig UTMB, Ultra Trail Mont Blance. Det kæver 15 point høstet på tre løb.

 

Desuden har jeg en del kortere trailløb, samt Xterra duathlon samt triathlon stævner som jeg deltager i mest for sjov i 2018.

Min daglige træning

For at træne mig i form til opgaven, løber jeg af og til fra min arbejdsplads på Amager Strandvej hjem til Karlslunde med oppakning, en tur på 30km. Ellers cykler jeg til og fra arbejde. Jeg står en time af gangen på stairmasteren i Fitness World og laver cykel og løbetræning de resterende dage.

Udstyret skal fungere til konkurrence og til hverdag

Jeg har altid elsket at nørde med mit grej og til disse ultraløb er der en checkliste med udstyr som er påkrævet for at kunne deltage i stævnerne. Da jeg begyndte at søge det bedst egnede og letteste udstyr til opgaven, var det netop Premiumsport der viste sig at være leveringsdygtig i dette segment.

X-Bionic løbetøjet er udviklet til at foredele og fjerne sved fra kroppen, således at jeg hele tiden kan holde mig tør og ventileret under de mange timers løb/vandring.

 

On Cloud skoene er udstyret med en inovativ sål, som giver mig sublim affjedring lige som en tykkere sål ville give på andre sko, dog uden at virke svampet og for blød. Jeg løber i Cloud Venture samt Cloud Venture Peak i terrænet.

 

Mine Gloryfy sportsbriller fungerer som solbrille med farveskift samt et læsefelt, som jeg får brug for, når jeg skal checke mit pulsur eller kortet. Brillen kaldes også unbreakable. Jeg er meget afhængig af mine briller, så det er en ekstra sikkerhed for mig at brillen ikke kan knække ved et evt. styrt eller tab. Jeg har desuden begrænset med plads til mit grej, idet brillen kan foldes og udsættes for tryk i lommen, behøver jeg ikke frygte at det ikke ud over formen på brillen.

 

Selvom Carol (Runes kone) bliver hjemme for sikkert at høste en del EM og VM medaljer i triathlon, og jeg løber bjergene flade rundt om i Europa, så er vi fortsat et team der træner, konkurrerer og ikke mindst har det sjovt sammen.