(af Christian Peter Lübeck)

Et par refleksioner efter et par hårde uger før og under OL.

Det blev til en 4. plads i 49eren til OL for Jonas Warrer og mig. Et resultat der får blandede følelser frem. Mest af alt er vi skuffede, da vi følte at niveauet var til medaljer. Det viste vi også ved at have flere topplaceringer igennem stævnet. Vi var dog for ustabile og havde ikke de berømte sports marginaler på vores side. Men på trods af skuffelsen er jeg samtidigt mega stolt over det niveau, vi opnåede på bare 5 måneders forberedelse sammen!

I de sidste 4 år har jeg været del af 3 forskellige OL kampagner. Først i 49eren med min lillebror, Mads Emil Lübeck, så i Nacra17 med Lin Ea Cenholt, og til sidst tilbage i 49eren med Jonas Warrer. Ligesom alle andre sportsgrene på det olympiske program bruger sejlere normalt mange år på at forberede sig til OL. I alle tre kampagner var vi bag efter fra start, og det har derfor været 4 ufatteligt hektiske år.

Da min lillebror og jeg begyndte i 49eren var vi helt nye i båden, og vi vidste, at vi skulle i en OL udtagelse imod tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer. Derfor var vi nødt til at sejle så meget som kroppen kunne holde til og skolen ville tillade. I sidste ende blev det for hårdt at skaffe den nødvendige økonomi, passe skolen og stadig sejle nok. Vi sluttede vores samarbejde med en 2. plads til U23 VM i sommeren 2014.

Lin og jeg startede op i slutningen af efteråret 2014 og havde derfor lidt over halvandet år til OL. Det blev altså en turbo kampagne, hvor skolen blev sat helt på standby, så vi kunne sejle så meget kroppen og hoved tillod det. Til vores egen store overraskelse var vi fra første stævne blandt toppen i verden – hvilket vi beviste ved at vinde vores tredje stævne sammen, et Euro Cup stævne i Holland, hvor stort set hele verdenseliten var repræsenteret. Vores kampagne endte i en hård national udtagelse, hvor vi efter en 8. plads til VM i Clearwater i februar måtte se os slået af vores træningspartner Allan Nørregård og Annette Viborg.

En uge efter sidste sejlads til VM i Clearwater stod jeg sammen med Jonas på Mallorca og riggede en 49er til. Det blev til en turbo-turbo kampagnen, hvor vi kun havde 5 måneders forberedelse. Normalt vil man dømme en så kort kampagne ude med det samme. Men efter 2 måneder sammen blev vi 2 til en stor World Cup, og vi vidste derfor med os selv, at ramte vi vores topniveau, ville vi være med i medaljekampen!

De sidste 4 år har krævet en enorm træningsdisciplin, og ikke kun på vandet! Da vi i hver af de tre kampagner var presset af tiden, var der ikke altid tid til at lytte til kroppen, og jeg har derfor haft flere småskader undervejs. Det har krævet rigtig mange timer i styrkecenteret for at holde kroppen skadesfri og i topform, så vi kunne bruge maximalt tid på vandet. Jeg har derfor været meget glad for det samarbejde Lin og jeg indgik med X-Bionic for ca. et år siden. Når man bruger så mange timer på fysisk træning er det fedt at havde det bedste træningstøj!! J

Et hektisk OL kapitel er slut… men mon ikke der snart begynder et nyt olympisk eventyr? Denne gang er målet dog ikke at være bag efter de andre fra start – men foran!

Tak for støtten so far X-Bionic.

Sejler Hilsner Christian Peter Lübeck