To sejlere ét TEAM med 270 rejsedage om året

Vi er Lin Cenholt(24) og Christian Peter Lübeck(25) også kaldet CP, sammen sejler vi den olympiske bådklasse Nacra17.

Nacra 17 er en katamaran, den er den hurtigste båd på det olympiske program og den eneste klasse, hvor mange sejler mix dreng/pige.

 

……Lin er styrmand og CP er gast …….

På båden er der to roller. Lin er styrmand og CP gast. Styrmandens rolle er at styre båden rundt på banen, og er den der beslutter hvor båden sejler hen. Gastens rolle er at få båden til at sejle stærkt, dette er et fysisk hårdt arbejde hvor teknik, råstyrke og kondition er uundværligt.

Faste roller og klare aftaler

Kommunikation og samarbejde er altafgørende for at lykkes i kapsejlads. Det er vigtigt at have faste aftaler og klare roller når båden sejler med 50 km/t, skal beslutninger og bevægelser laves på et split sekund.

Chaising sun, wind and waves

Som olympisk sejler foregår vores daglige træning rundt i hele verden. Sejlsporten er meget vejrafhængig, hvor temperatur, bølger og i særdeleshed vinden, har indflydelse på vores valg af træningsbase. Derudover sejler vi World Cup stævner hele året rundt. Det er oplagt at tilrettelægge træningen samme sted som det næste kommende mesterskab, dette for at kunne træne op imod vores internationale konkurrenter. Skulle det ske, at januar kalender siger Miami i stedet for DK, så klager vi da heller ikke over at sejle i bare arme, i stedet for hue og halstørklæde.

Træning med 270 rejsedage om året

Vi har pga. den meget udenlandstræning ca. 270 rejsedage om året. Men vi nyder at opleve verden sammen med vores sport. For at få tid til familie, venner og skole i ny og næ, træner vi meget i blokke. En typisk træningsmåned i en peak periode, ville bestå af 3 uger på farten og en uge hjemme. Når vi er på farten har sejlsporten på vandet høj prioritet og fysikken vedligeholdes mens ugen derhjemme er med fuld fokus på den fysiske træning, behandlinger og genopladning. Det er altid godt med et “break”, for når ugen derhjemme er ved at være omme, er man ved at springes efter at komme tilbage på vandet.

Vores fysiske træning er planlagt i samarbejde med Team Danmark specialister. Vores træning og træningsform afhænger af hvad vi i samarbejde med dem mener der skal udvikles for at nå vores næste mål. Ud over den planlagt træning elsker CP, når der er tid til at trille en tur på sin racer, og Lin at dyrke outdore aktiviteter som at bestige det nærmeste bjerg.

Vi er begge meget sportsinteresseret, men sejlsporten har taget vores hjerter. Det er fedt at være på vandet, kæmpe mod elementer og indånde den friske havluft.

Det er fedt at arbejde med detaljen, selv om du gentager det samme 10.000 gange

Sejlsport kan dyrkes på mange niveauer og glæden er lige stor. For os er det fedt at få lov at arbejde med detaljen gentage den samme øvelse 10.000 og så når man står til konkurrence se at man har udviklet sig.

 

Selv om solen ikke skinner alle dage nyder vi den rejse vi er på

Vi har kendt hinanden i 10 år, og altid konkurreret imod hinanden. Nu er vi et team, vi har stor respekt for hinandens forskellige kvaliteter og kompetancer, som gør, at vi sammen kan konkurre mod verdenseliten. Dog er det vigtigste for os at vi har det sjovt sammen. Selvom solen ikke skinner alle dage, nyder vi den rejse vi er på – og målet er klart OL guld i Tokyo 2020.