Klar til Start

Valg af udstyr når du skal løbe Marathon i relativt varmt vejr dvs. over 20 grader

Vores ultraløber og X-Bionic ambassadør har sendt os dette foto forud for Naturmarathon i Korsør. Valg af udstyr på en sådan dag kan være kritisk forstået på den måde, at hvis du vælger det rigtige, så skal det nok fungere, men hvis du træffer en forkert beslutning. så får du konsekvenserne at føle.

I varmt vejr er væske naturligvis noget du skal være opmærksom på, det samme gælder med salte og mineraler. Men energiindtag er et kapitel for sig, som bliver ikke berørt her.

 

Til inspiration – husk der findes ikke en facitliste for dette

Valg af tøj denne dag – til inspiration for andre – er fra toppen solbriller, det hjælper dig naturligvis til at skærme mod solens stråler, det beskytter mod insekter og så hjælper det dig til at slappe af i ansigtet, færre spændinger mere ro til fokus på løbet -derfor giver solbriller god mening, ikke bare når der er høj og klar sol. Prøv selv tag et par solbriller på og mærk, hvordan du slapper af i ansigtsmuskulaturen. Dog må solbrillerne ikke være for mørke, da lysenergien påvirker kroppens energisniveau.

Til dagen har Mikaela valgt en X-Bionic singlet uden ærmer. Dette ud fra, at det på dagen er en større udfordring at komme af med varmen end det er at holde på varmen. Der er valgt en hvid Trick model som netop er kendetegnet ved dens køleriller/funktion der hjælper til at køle kroppen ned  (hvis du ikke har prøvet denne funktion før, skal du vide, at det har en mærkbar forskel, kølegitrene køler kroppen ned, og det på en måde så du ikke bliver fugtig/svedig – ved klassiske løbeprodukter opleves ofte plamager af sved, det gør du ikke med denne type X-Bionic produkter). Singlet er tætsiddende og giver på den måde et godt fit uden reduktion i bevægelsesfriheden

Valg af underdel er ligeledes X-Bionic Trick dette ud fra samme årsag som overdel, skal give et godt fit og virker kølende.

Mikaela har sleeves på ærmerne som giver max fleksibilitet. De rulles ned hvis du bliver for varm og køres op, hvis det bliver lidt køligt. Endelig kan du også bruge dem som svedbånd til at tørre pande, øjne eller andet, hvis det er varmt.

Kompressionsstrømper fra X-Bionic, Effektor modellen. Fordi de sidder godt, og de er behageligt tempererede. Så siger Mikaela også, at det ser smart ud. Du har brug for noget, der støtter når du er ude i mere end 3-3½ time.

På ryggen er Mikaela iført løberygsæk af mærket Ultra, en let lille rygsæk, der efter Mikaelas eget udsagn er god netop til kvinder. I rygsækken er der væske og geler samt lidt snacks. Det hvide stof bag på rygsækken, hvorpå der står Marathon Sport, er en letvægtsjakke, som du lige kan tage over dig, hvis der skulle ske noget med vejret undervejs.

Det fremgår ikke direkte af billedet, men Mikaela oplyser at baselayer altså undertøj også er fra X-Bionic. Mikaela er på den måde konsekvent i sit valg.

De valgte sko er af mærket Saucony Triumf og pulsuret er fra Suunto og er Ambit3 Peakl modellen.

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

FullSizeRender (7)