X-BIONIC – udvikler nu individuelt funktionelt tøj til atleter.

 

”Bulk production was yesterday – the future is INDIVIDUAL”

Med det ekstraordinære koncept omkring X-BIONIC Individual, søger de schweiziske udviklere endnu en gang, at gå i en ny retning ved at fokusere fuldt ud på individualisering og personlig tilpasning. I stedet for kun at benytte sig af størrelser, farver og mønstre, specialfremstiller X-BIONIC funktionelle zoner i tøjet fremstillet til den enkelte atlets fysiske form. Målet er at øge performance og komfort under enhver form for sportsudfordring og under alle klimaforhold.

På skuldrene af 20 års erfaring

Gennem mere end 20 år har X-Technology designet et modulært system for deres brand, X-BIONIC, som består af alsidig og patentbeskyttet teknologi med funktionelle zoner. Det er et system, som har været yderst værdifuldt under ekstreme klima forandringer – selv i rummet.

Grundlaget for det nye system består af 3D strukturer samt en række nye tekniske løsninger indenfor nedkøling, isolering, termisk regulering, kompression, stabilisering og beskyttelse, og det er med til at skabe X-BIONIC Individual. Fra X-Bionic’s Future Factory i Italien vil X-BIONIC tilbyde ambitiøse atleter adgang til det komplekse og individualiserede udstyr, der aldrig før har været tilgængeligt – ikke engang for de professionelle atleter. Produktet vil blive lige så individuelt som et fingeraftryk.

Det hele stammer fra grundige forskning og analyser fra Lake Zurich

Individualiseringen tager sin begyndelse ved en gennemgang af den fysiske medicinske historie og sportens udfordringer, analyseret på Lake Zurich. I enhver klimazone, for hver højdemeter og i enhver sport, er selv de mindste detaljer altafgørende under ekstrem belastning. Uanset om det er 250 km ultramaraton i den iranske Lut Desert med op til 71 grader, 160 km på Yukon arktisk ultraløb med ned til -55 grader, eller et cykel maraton gennem flere kontinenter og klimaer i central Europa. Det er i situationer som disse, hvor forskerne arbejder med at bryde de konventionelle regler, som vi kender dem, med kun et mål for sig: at tilbyde ultimativ performance til enhver slags atlet.

Med over 800 registrerede patenter i verden og med et udviklingshold bestående af sportslæger, ingeniører og biomekaniske ingeniører ved de hvad de taler om.

Vores unikke teknologier og 3D designs, med de tilhørende varierede størrelser, strukturer, tæthed og materiale, er med til at tilbyde tusinder af muligheder for at finjustere ned til næsten den enkelte muskelfiber”, udtaler Patric Lambertz, Managing Director for driften hos X-Technology Swiss og den hovedansvarlige for mærkerne X-BIONIC og X-SOCKS.

 

Den første målingsserie startes med at måle en atlets proportioner, hvorefter en scanner undersøger med millimeter præcision. Efterfølgende udøves der en thermoreceptor test, ultralydsbilleder, observationer af svedområder og en 360-graders måling af svedproduktionen under en 45 minutters belastningstest.

Til slut laves der en måling af klimaforandringerne på bestemte zoner, som opstår gennem belastningsfasen, sensory checks, registrering af bevægelsestendenser og mange flere test. Mængden af sved som tekstilet absorberer måles helt ned til hundrededele gram.

”Atleten må overgå sine egne grænser for at den fulde performance spektrum kan gennemføres”, siger Patrick Lambertz.

Behandlingen  af de samlede data  udvindes til sidst i den analytiske proces. De samlede data, og betydningen af disse, bruges til at forme en personlig avatar på basis af en diskussion med atletens ønsker for produktdetaljerne. Formålet i denne fase er at sammensætte de optimale teknologier.

 

Dog er det her det egentlige arbejde for testerne og udviklerne begynder. Det tager omkring 3 uger at implementere de specifikke reguleringer til tekstilet. Først derefter kan produktionen begynde, som igen består af forskellige stadier. Interesserede atleter kan med en særlig service personligt hente deres X-BIONIC Individual produkter på selve produktionsstedet, Future Factory i norditalien, og kan på stedet teste dem sammen med professionelle atleter ved cykling eller løb.

”Uanset hvad en atlet forestiller sig, kan vi skabe det. Også selvom det betyder at udvikle noget nyt for at muliggøre det”, opsummerer Patrick Lambertz.

 

X-BIONIC Individual basispakken indeholder tre produkter af identisk design (toppe eller underdele) hvor alle analyser er inkluderet. Prisen afhænger af hvilken sport og mængden af detaljer der har været i brug for at skabe designet. Programmet og tidsplanen for at lave aftaler for atleter igangsættes 1. Januar 2019. I øjeblikket er det kun topatleter som støttes og udrustes. Alle som har interesse i at gøre brug af programmet har dog en ting der skal tages i mente: Tilmeld dig tidligt.

 

Tilmeldinger sker på:

Individual@x-bionic.com og http://www.x-bionic.com/individual