Raceberetning fra Kasper Laumann Hartlev – ambassadør for On og X-Bionic

Søndag den 17. juni var der Europamesterskabe i Halv Ironman i Helsingør. “Ironman” er det største brand inden for triathlon, men da det det er en privat organisation, kan det ses som det “uofficielle” EM, mens ITU (International Triathlon Union) står for de officielle mesterskaber. Ironman står dog altid for høj kvalitet både mht. setuppet og atlet-niveaet.

Jeg havde tidligere på året lavet en aftale med Casper Nordahl-Meyer og Aske Søby omkring et giftigt stafethold, med målsætningen at vinde EM for relay teams (stafet).

Casper er en af de dygtigste åbent vand-svømmere herhjemme, og Aske er et stort navn inden for især ultraraces (cykling) – bl.a. har han tidligere gjort det rigtig godt til RAAM: “Race Across America”. Jeg stod for sidste skud i tre-tringsrakketeen, altså et halvmarathon.

På dagen leverede Casper og Aske begge præcis hvad de skulle, og så kunne jeg med et 1:11 halvmarathon løbe en stensikker sejr hjem. En lidt speciel oplevelse at løbe mellem en masse atleter, der lavede hele distancen selv og derfor naturligt lå i et væsentligt lavere pace end jeg – det skabte et noget ujævnt løb med en masse stop og accelerationer. Omvendt var tiden ligegyldig – og med sejren kan vi derfor nu kalde os EUROPAMESTRE for stafethold på Halv Ironman! 😀

Det at stille op som stafet-hold kan for øvrigt virkelig anbefales; man er pludselig et hold, og støtter hinanden i en ellers individuel sportsgren, og samtidig giver det mulighed for, at flere kan være med, selv hvis man ikke er klar på alle tre discipliner .

 

Et par billeder fra dagen

Kasper Laumann Hartlev vinder stafet Ironman Helsingør