Peter Marius Jensen – Langrendsløber med store ambitioner

DSC00964

Peter Marius Jensen (19) langrendsløber

Jeg er 19 år og dyrker langrend. Min far har løbet rulleski og været skiinstruktør i Norge for mange år siden. En dag for 3 år siden (da jeg var 16 år), fandt jeg et par gamle rulleski i kælderen og prøvede dem af ude på kalvebod slette. Efterfølgende deltog jeg i skiklubbens rulleski træning og cross fit. Derfra udviklede det sig og jeg deltog ved DM på gamle ski og uden erfaring, men havde en super god oplevelse, og fik en lyst til at forbedre mig derfra. I starten trænede jeg meget alene, og min motivation var derfor lysten til at forbedre mig, og gøre det bedre til det næste DM. Siden har jeg forbedret mig markant både i de internationale FIS løb og til DM, og til DM 2015 modtog jeg også årets talentpris og Københavns skiklubs talentpris.

Personlig forbedring er en gennemgående kilde til motivation for mig. Derfor træner jeg med seniorerne når jeg for mulighed for det, da jeg føler, at jeg forbedrer mig ved at træne med atleter, der er bedre end mig. Jeg har også et samarbejde med Bayerische Skiverband og kombineret med dansk skiforbunds samarbejde med Rustaden IL i Norge, prioriterer jeg, at træne med atleter fra lande med en tradition for skiløb.

Om at dyrke langrend i Danmark

Det er svært at dyrke langrend i Danmark, og det er kun få uger/dage, hvor der er sne nok til at gøre det. Derfor løber jeg meget rulleski. Rulleski kan godt blive lidt ensformigt og er heller ikke lige så fedt som langrend. Derfor cykler, svømmer, ror kajak og løber jeg også, især her om sommeren hvor vejret er godt.

Tre dage om ugen træner jeg inde i Sparta (løb) og deltager også i baneturneringer. Mine fortrukne distancer er 3000m og 5000m på løb. Jeg er ikke som sådan bygget til langdistance løb, men de er de mest hensigtsmæssige distancer i forhold til langrend. På langrend er mine fortrukne distancer også de længere. Jeg arbejder stadig med at blive bedre på min eksplosivet, og er derfor bedst på distancer på 10 km og længere.

Jeg lægger høj prioritet i at træne med andre og det sociale aspekt af træningen. Træningsture med skiholdet, træningen i Sparta, træningen med de udenlandske klubber og træningen i skiklubben har derfor høj prioritet for mig.

Jeg har ’kun’ dyrket langrend i tre år og det ville ikke have været muligt at nå mit niveau så hurtigt, uden hjælp fra sponsorer, skiklubben, team Copenhagen og Bayerische skiverband. Både økonomisk og på opbakning er det motiverende.

Jeg interesserer mig også meget for Outdoor sport og vandrer meget med telt i Norge.

Jeg træner omkring 15 timer om ugen efter træningsprogram. Jeg kombinerer mit træningsprogram med træningsprogrammet i Sparta. Den ugentlige træningsmængde varierer også efter tiden på året. På træningssamlinger ligger træningsmængden på 20 til 25 timer.

Mit kortsigtede mål er, at klare kravet for deltagelse ved junior vm i Salt Lake City næste sæson, og mit langsigtede mål er, at være en del af et skihold; enten et universitets hold eller et semi professionelt hold. Det er nok ikke muligt at være en del af et professionelt hold, mens jeg studerer. Derfor ser jeg tiden an efter jeg er færdig, og ser på, om jeg skal blive en del af et professionelt hold.

Lige nu går jeg i 2.g på Ingrid Jespersen Gymnasie på Østerbro, og jeg vil gerne studere bygningsdesign når jeg bliver færdig. Jeg har tænkt mig at studere i enten Trondheim eller Innsbruck og samtidig være en del at et skihold.

Kunst og arkitektur interesserer mig også meget, og jeg tegner selv. Ingrid Jespersen er et gymnasie med fokus på kunst, så det er fedt at være en del af flere verdner, både sportsligt og kunstnerisk.

 

12669990_1018328934872858_1687761057_oDSC00539DSC_9937DSC01122