Dit valg af marathon og halv marathon løbesko påvirker dit resultat

Der ligger en del marathonløb i løbet af foråret, nogle er desværre som følge af Covid19 aflyst eller udsat. Det ændrer ikke på, at mange har trænet mange timer og løbet mange kilometer for at træne til et specifikt marathonløb eller halv marathon. Det ændrer en Corona ikke på.

Valg af løbesko er et af flere elementer, der kan optimeres på, når det kommer til at møde sit marathonløb så velforberedt som muligt. En god løbesko kan ikke kompensere for en dårlig forberedelse, men en god løbesko kan gøre den som i forvejen er godt forberedt endnu bedre og dermed løfte din præstation.

Det er med løbesko, som det er med så mange andre ting. At det som fungerer godt for dig, ikke nødvendigvis fungerer godt for din nabo, din løbemakker, din kollega osv. Det som jeg opfatter som en god løbesko, er ikke nødvendigvis det samme, som du vil opfatte som en god løbesko.

Hvad er en god løbesko?

Der er et par guidelines du kan gå efter. Du skal først og fremmest finde en sko som er velsiddende, og du skal finde en sko, som du oplever giver dig en god komfort. Hvad der definerer god komfort er meget subjektivt. Her må du prøve dig frem, og på den måde bliver du også opmærksom på, at der er forskel på sko både indenfor samme mærke og ikke mindst på tværs af mærker.

On har gået tæt på eliteløberen Andrew Colley’s for at høre, hvad der er afgørende for ham. Først lidt omkring Andrew målsætning for 2020

“My goals for 2020 are to win the U.S. Marathon Olympic Trials, stay healthy, continue my pursuit for the flowstate, and be in the best shape of my life thus far for the Olympic Games and mix it up with the big dogs from around the world.”

Andrew Colley tilhører gruppen af eliteløbere, som stiller store krav til valg af løbesko, og løbesko er for Andrew en løsning på at levere lidt ekstra. Andrew foretrukne valg er On Cloudflow.

Andrew Colley’s favorite shoe: The Cloudflow

I have always been striving to reach optimum flow and achieve FlowBot status, so when I heard On had a shoe called the Cloudflow I was immediately obsessed. When I put it on my foot, I melted with flowy goodness.

On Cloudflow er kendetegnet ved sin lethed, sin komfort, den sidder godt på foden, og så føles den hurtig som følge af sin lethed.

Her kan du læse mere om Cloudflow

 

Om Cloudflow hvis du ikke lige er eliteløber – Hvad betyder dette for os hverdagsmotionister?

Når eliten optimerer på de sidste parametre, så kan det gøre en forskel for dem. Og det kan tilføjes, at det er vigtigt for dem. For hverdags motionisten gælder de samme ting. De sko som sidder godt, de sko som giver en god oplevet komfort, de vil alt andet lige give en bedre løbeoplevelse.

Når det kommer til konkurrencer kan vægten gøre en forskel, og du kan mærke det – derfor kan det være en god ide, at du har dedikeret en særlig sko til dine konkurrencer og officielle løb. Afsæt i skoen er vigtigt. Det handler om, hvad der sker med den energioverførsel, du foretager når du sætter af. Bliver energien overført til skoens mellemmål og absorberet her, eller bliver energien transformeret til en fremadrettet kraft – Netop ved denne energioverførsel vil mange opleve at On Cloudflow gør en forskel, der er arbejdet meget specifikt med denne del i udviklet af skoen.

Find nærmeste forhandler