Test af On Cloudventure – Den nyeste trail sko fra On, som vi i Trail i Holte havde lejlighed til at teste torsdag den 1. december. Vi løb en times tid i blandet terræn i sko opløb og nedløb og både på og udenfor stierne. Der blev løbet i lidt over en time ialt 11 km.

Testpersoners kommentarer er gengivet ordret nedenfor

Test Person 1 – On Cloudventure

Cloudventure havde en god pasform. Jeg kunne godt tænke mig at den havde samme snørring som gadeskoen med et kryds nede mod tåboksen. Det fungerede godt.

Trailskoen er god som all-round sko til længere løb pga den gode dæmpning. Den står godt fast undtagen på vådt træ, hvor det hårde gummi virker glattere end de bedste trail sko.

På hjemmeside kalder de dem lightweight. Det er nok en tilsnigelse.

Det kunne være interessant at prøve dem på klipper. (Christian Morgenstjerne)

————————————————————————–

On Cloudventure

On Cloudventure

Test Person 2 – On Cloudventure

Jeg synes at pasformen i skoen er god – den virkede hverken for bred eller for smal i tåboksen. Dog var snørebåndene meget tynde og glatte hvilket gjorde det vanskeligt at binde skoene rigtigt stramt – hvilket gjorde at de ikke sad fuldstændigt tæt til da jeg løb. Dette kan afhjælpes ved lave hællåsbinding, men det er ikke alle der bryder sig om det. Og så er snørebåndene meget lange, ved ikke lige hvorfor – men jeg fik bundet en dobbelt-dobbelt-knude så de ikke flagrede omkring.

Min første indskydelse da jeg kiggede på sålen var at der ikke var voldsomt meget struktur/mønster, så jeg var spændt på om jeg ville stå fast i den bløde og mudrede skovbund – men det gjorde jeg faktisk rigtigt fint. Grip’et var ret godt synes jeg – også ved hurtige retningsskift som jeg prøvede et par gange. I forhold til de sko jeg plejer at løbe i (inov8 x-talon 212 og salomon sense pro) virkede cloudventure skoen tungere og højere – det sidste selvom alle 3 par sko har 6 mm drop.

Men Cloudventure skoen skal måske også sammenlignes med Salomon Speedcross og i forhold til den synes jeg faktisk bedre om Cloudventure som er mere komfortabel at have på – måske især på alm. grusstier og asfalt. Det ville være det jeg ville bruge den til – i stedet for Speedcross’en til løb a la Fyr-til-Fyr på Bornholm hvor der både er trail, alm. grusstier og asfalt. Til 100 % trail og mere tekniske og mudrede spor vil jeg nok stadig foretrække x-talon 212. (Rune Lyngsie)

————————————————————————–

Test Person 3 – On Cloudventure

Min reference er udelukkende almindelige løbesko. Jeg har de sidste 10 år løbet i Asics Kayano. Jeg er vant til distanceløb men er helt ny i trail. Jeg har haft ca. 5 reelle trailture, som jeg har løbet i almindelige løbesko. I aften løb jeg i On trailsko. Det første indtryk da jeg fik skoene på var, at de føltes behagelige. Pasform og komfort var god og det holdt ved, da vi fik gang i løbet. Skoen følte generelt hårdere og mindre affjedrende end mine løbesko. Til gengæld følte jeg langt større stabilitet. Jeg fornemmede et godt greb og følte mig sikker på både fast og løst underlag. (Trine Fisker)

————————————————————————–

Test Person 4 – On Cloudventure

Jeg løber almindeligvis i innov8 og Salomon, og så er det jo rart at prøve nogle nye
Jeg syntes den første halvdel var skoene virkelig dårlige, jeg syntes at kunne mærke mønsteret igennem, så det var ubehageligt ved forfoden, der nærmest begyndte at sove. En dårlig start, men omkring halvvejs på turen vendte bøtten. Og jeg må sige at de blev væsentlig bedre, det var som om de lige skulle løbe til, og på den anden halvdel var jeg helt tilfreds.
Så konklusionen er, at hvis jeg kun havde prøvet dem 3-4 km havde jeg ikke købt dem, hvorimod efter de 7-8 vi løb, kunne jeg sagtens være fristet til at købe dem. (John Grøn Lauersen).

————————————————————————–

Test person 5 – On Cloudventure

Det er altid sjovt at prøve nye løbesko, og især blev jeg nysgerrig af at se på On Cloudventures sål, for den ligner ikke rigtig andre trailsko jeg har set.

Første indtryk var at den var god at få på, der er plads til brede fødder, men jeg tror alligevel ikke at de smal-fodede vil føle at de skøjter rundt. Det var som om pløsen og oversiden holdt foden på plads, hvilket var meget rarere end det lyder.

Snørebåndene var glatte og rette tynde, og jeg savnede en form for hurtigluk som man kender det fra Salomon. Det gør det lettere at justere snørebåndene på løbeturen og mindsker fristelsen for at man hiver skoen af og på uden at binde dem op (ja, jeg er en meget doven løber…)

Så meget for at stå med skoen i butikken – nu til oplevelsen i skoven.

Overordnet overraskede skoen positivt; selvom sålen ikke ser ud til at have meget grip stod jeg egentlig OK fast, dog var skoven ikke i det mest mudrede hjørne på test-dagen, men jeg oplevede ikke nogen problem på det mudder, jeg kunne finde. Jeg følte mig dog lidt for langt væk fra underlaget, sålen er ret stiv, hvilket sikkert er godt for afsættet, men kombineret med en forholdsvis (i trail sammenhænge) tyk sål følte jeg at jeg havde lidt ”blinde” fødder. Men det er jo en smagssag og jeg tilstår at have lidt minimalist-tendenser.

Overordnet tror jeg det er en velegnet sko hvis man er på vej ind i trailløb, og elsker at give den fuld gas på grusstierne og gerne vil være fri for at mærke, hver en lille sten på vejen. (Mette Elena Skindersø)