Vi har modtaget denne anmeldelse af On Cloudflow fra Henning Olsen som til daglig bor i København, og løber sine daglige ture i de Københavnske gader og stræder og ikke mindst i Fælledparken.

Henning Olsen, Blogger, passioneret løber og tester af On Cloudflow

Henning Olsen, Blogger, passioneret løber og tester af On Cloudflow

 

Af Løber Henning Olsen – anmeldese og test af On Cloudflow

For alle os der løber i sko, er det at få nye løbesko jo en stor ting. Det er jo trods alt dem, der skal holde til at gribe mig, når jeg ved hvert eneste skridt hamrer hælen imod asfalten fra 2-5 cm højde og med hele min vægt bag. Ja jeg ved godt, at der er langt sundere måder at løbe på, men der er jeg ikke lige kommet til. Jeg rammer stadig asfalten med en hælelammer hver gang jeg løber en meter.

På anbefaling

En ven af mig anbefalede et par sko fra ON, der skulle være som at løbe på en sky! Det har jeg godt nok ikke prøvet, men idéen virkede jo tiltalende – jeg så mig selv løbet 1.000 K båret hen over løbehimmelen med et smil på læben, og selvom det nok ikke sker, så var det en god lejlighed til at prøve noget nyt her et par måneder inden jeg skal løbe maraton i Tokyo.

Inden jeg fik skoene havde jeg været i Kaisersport og købe et par nye indlæg, der er magen til de gamle der var slidt op, og som støtter mig sådan, at jeg kan reducere trykket på mine storetæer, der ellers er noget udsat for tykvabler. Så da skoene kom i går var jeg SÅ klar!

foedder-i-sko

Mine betænkeligheder ved skoene var, om mine indlæg (der jo er designet til almindelige løbesko) kunne passe ind i den nye slim form af disse hi-tech designede sko fra Schweiz og, om de støtter min hæl godt nok til det lange gadeløb, der selvfølgelig er en udfordring for al verdens hælestøtter.

Lidt om det at anmelde og mine forudsætninger

Anmeldelse af sko er jo i sig selv et paradoks, hvor anmelderen forsøger at være så objektiv som mulig, for at give alle læsere en mulighed for at forholde sig til facts og danne sig sin egen mening om det der anmeldes, selvom oplevelsen af et par sko jo af natur er super subjektiv, og kun kan formidles i en forståelse af hvordan løbesko plejer at føles på anmelderens fødder. I det lys vil jeg tilføje, at jeg er den type løber, som ikke går ret meget op i udstyr, og som helst vil gøre løb simpelt (har f.eks. aldrig målt min puls), men det udstyr jeg har, går jeg all in på. Jeg har altid kun ét par løbesko, som jeg kun bruger til løb i alt slags vejr til alle underlag, og som bliver tæsket igennem 3-4 gange om ugen indtil de bliver smidt ud. Så nu da jeg havde fået et par fine nye ON Cloudflow var det klart forventningen, at mine New Balance fra foråret skulle direkte i skraldespanden når jeg kom hjem!

Prøveturen – Der er altid en første gang

Prøveturen med Cloudflow skulle være i dag hjem fra arbejde. 10 K ad Lyngbyvejen, så bliver det ikke mere tro mod min tendens til at løbe lige ud af vejen.

Vinterløb har den fordel, at man ikke sveder helt så meget. Til gengæld er det ofte mørkt, og det betyder, at man skal have en del mere udstyr med, end jeg bryder mig om. Rygsæk, hue, vanter, lidt mere tøj og så naturligvis lysvest.

On Cloudflow - Foto leveret af Henning Olsen

On Cloudflow – Foto leveret af Henning Olsen

ON Cloudflow er en ultra letvægtssko til ”performance”, passer perfekt til mine fødder. Nærmest som en sok, der sidder tilpas stramt til at man føler at foden er pakket ind, samtidig med, at der er god plads til tæerne. Og så ultra let. Min oplevelse på denne prøvetur var, udover en god pasform, at der er tale om en lidt spinkel sko, som jeg håber kan holde til et maraton, men som ikke føles meget robust. Jeg får heldigvis lejlighed til at teste den til halvmaraton nytårs dag, og her må den stå sin endelige prøve ved 21K på asfalt.

Min oplevelse

Min oplevelse er, at den føles lidt ligesom at have bare tæer, samtidig med, at man har en ok blød hæl, som tager fint fra. I dag var der lidt rimfrost, og her bliver skoens forfod lidt udfordret, da den ikke er meget skridsikker, men det går helt sikkert fint langt de fleste dage i DK. Alle sko glider jo lidt i rimfrost. Ellers er det også min oplevelse, at man har godt fat i vejen, at den giver meget kontant afregning, og at man fint kan mærke ujævnheder, hvilket nok gør skoen mindre egnet til skovstier.

Alt i alt en positiv oplevelse af en sko, som jeg varmt kan anbefale, men som dog endnu ikke har givet mig anledning til at smide de gamle sko ud. Jeg beholder de gamle lidt endnu i reserve, til de dage hvor jeg vurdere, at underlaget kræver mere skridsikkerhed og robusthed (og det sker nok aldrig). Men indtil da, vil jeg glæde mig til at løbe en masse kilometre i mine næsten bare fødder med stødabsorbering.

Her finder du skoen

Skoene er købt hos premiumsport.dk, hvor man kan finde alle facts om disse og andre sko fra ON. På siden kan man både shoppe sko og andet løbegear, men også finde nærmeste forhandler, hvor man kan føle før man køber.

Løb forsigtigt derude!

Læs mere

Her finder du Hennings blog