Wauv en fornemmelse – Running on Clouds

(anmeldt af en af vores testløbere)

 

Jeg har i dag testløbet i On Cloudsurfer, det er performance-skoen. Jeg løb lidt over 8 km i blandet terræn, hvor de første 3 km var på hårdt underlag asfalt og fliser. De efterfølgende 5 km var på skovstier relativt kupperet, op af bakker ned af bakker i forskellige mountainbike-spor og små skovstier.

Første indtryk

Den første fornemmelse når man tager skoen på er, at den sidder godt og giver en behagelig fast fornemmelse. Den virker meget responsiv og levende, og der er kontant afregning. Du kan mærke i dit nedslag, at du ikke er pakket ned i en meget eftergivende stødabsorbering. Du føler, at foden får lov til selv at arbejde i nedslaget så du bevarer din energi fremadrettet i nedslaget. I mange sko vil stødabsorberingen give en reduktion i energi overførsel, idet energi går tabt i nedslaget – den fornemmelse har jeg ikke her.

Jeg føler med denne sko, at jeg bevarer en god grounding/jordkontakt. Man skal lige vende sig til sålens konstruktion – det mærkes, at nedslaget ikke er fordelt på hele foden, men på de puder, der udgør sålen. Jeg skal lige løbe et par gange mere i den på hårdt underlag for at vænne mig til dette. Dermed også sagt, at denne sko er anderledes end noget andet, jeg kan huske at have prøvet.

Når skoen kommer ind på mere blødt og eftergivende underlag, mærkes ikke den samme fasthed, der arbejder den bare godt og giver et godt energifyldt afsæt på stierne med en fortsat god grounding.

Jeg kan ikke huske hvad hældrop er på skoen, men jeg føler, at jeg lander meget på mellem og forfod, dermed bliver mine afsæt også lettere og hurtigere. Og skoen nærmest indbyder til, at man skruer lidt op for tempoet på de mere lige strækninger. Jeg øgede hastigheden på en længere strækning og det virkerede rigtig godt.

Skoene vejer for herrernes vedkommende 275 gram, hvilket gør det til en af de lettere i klassen, og det kan mærkes. For damemodellen er vægten 240 gram jf.  On’s egne oplysninger

Et enkelt lille kritikpunkt er de meget tynde snørrebånd, som naturligvis virker vægt reducerende. Jeg føler, at de tynde snørrebånd let glider op. Pløsen skal man også lige vende sig til. Det er ikke som i mange andre sko en stor vatteret pude. I denne sko er den mere kontant og gør det den skal, nemlig lukker skoen og aflaster i forhold til snørebåndene. Lidt som en racerbil/båd, der vægtoptimerer. Den skal kunne det den skal, men ikke mere.

Sammenfatning

Denne sko tilhører kategorien letvægt og performance sko. Den indbyder til fartleg og speed især i blandet terræn. Den sidder godt på foden og stimulerer til et godt og hurtigt stride. Skoen henvender sig til den mere øvede løber, som vægtmæssigt (for herrer) befinder sig under 80-85 kg. Hvis personen er tungere vil nedslaget formentlig føles for hårdt, og du får ikke samme fornemmelse for energi overførsel.

Alt i alt en spændende og fræk sko. Det er absolut en anderledes sko. Den vil formentlig dele folk i deres opfattelse, men mange vil formentlig synes, at dette er en enestående god sko. Og dermed er dette reelt en nyskabelse i forhold til markedet.

Efterskrift; Siden denne første tur i On Cloudsurfer har jeg siden taget mange ture i denne sko. Og før nævnte betragtninger, holder fortsat også når skoen har gået over 100 km.