Forhandlerportræt – Racingdenmark

Med ekstrem løb hvor enhver løber udfordres

Denne gang har vi været forbi Racingdenmark i Silkeborg. Racingdenmark er en løbe specialbutik med en skarp kant til outdoor og trailløb.

Som indehaver Jesper Valbak af butikken fortæller, så er vi den eneste af vores slags i Silkeborg og omegn. Racingdenmark er fyrtårnet indenfor rådgivning, hvad angår løb og trailløb i Silkeborg. En udfordring vi gerne tager på os, og kræver daglig træning ud i de mange forskellige produkter,

”Racingdenmark er fyrtårnet indenfor rådgivning, hvad angår løb og trailløb i Silkeborg”.

Vi har i Silkeborg måske Danmarks smukkeste område at løbe i. Vi har Søhøjlandet, hvor du efter danske forhold kan få ganske mange højdemeter, og det kan tage pusten fra enhver at bestige områdets mange bakker.

Foto; Jesper Valbak indehaver af Racingdenmark

Find ud af hvad du er god til og gør en forskel

I en tid hvor mange detailhandlere kan presset på indtjeningen, handler det i høj grad om at finde din niche oplyser Jesper. Hvis ikke du skiller dig ud på en eller anden måde, så får folk ikke øje på dig. Vi har folk der kommer lang vejs fra, og det forpligter. Vi SKAL kunne rådgive omkring vores produkter, og med vores lidt mere ekstreme tilgang til tingene, skal vi kunne levere produkter også indenfor de mest hårde, mest våde mest ekstreme løb. Det nytter ikke du kun har almindelige produkter, hvis det du henvender dig til er ekstrem løberen med særlige behov.

”Hvis ikke du skiller dig ud på en eller anden måde så får folk ikke øje på dig”

 

Ekstremløb som en del af vores DNA

Ved siden af detail delen er Racingdenmark også arrangør af en række løb Nordisk Ekstrem Maraton, DirtyTrail og La Sportiva Trail Running serien. Nogle er til den helt hårde kærne, andre er der en stor bredde på.

Vores løb er en stor succes, og det er med til at sætte os på landkortet som værende noget særligt – Jeg kan ikke få øje på andre der gør noget tilsvarende. Løbene er noget vi udvikler i samspil med leverandører og samarbejdspartnere, og indrømmet det kræver en del af få det hele gennemført – men det er det hele værd ikke mindst når det er overstået.

Løbene giver os profil, og det tiltrækker mange faste kunder, men også folk som vi ikke har set før. På den måde får disse races os på landkortet.

Vi har hos Racingdenmark sammensat vores produkt sortiment således, at hvad end du er ekstrem løber, marathonløber eller hverdags motionisten, så kan vi hjælpe dig. Vi har et bredt udvalg indenfor tøj og ikke mindst sko. Vi favoriserer gerne de lidt mindre (special) mærker. Produkter du ikke kan finde på ethvert gadehjørne. Netop specialprodukterne som måske har lidt nørdede features, er noget vi kan videregive overfor kunderne. Og vi kan forklare, på hvilken måde produkterne adskiller sig fra andre produkter – herved finder vi også den rigtige løsning for løberen.

2 butikker Silkeborg hvor vi har godt fodfæste men nu også Viborg

Racingdenmark omfatter i dag to butikker. Vi har vores flagshipstore her i Silkeborg. Tidligere havde vi lidt mere ydmyge lokaler lidt mere tilbagetrukket. Men vi har kunnet se, hvor vigtig placering er for at blive set. Vi skal være et sted, hvor vi på den ene side har plads til at vise vores produkter, hvor folk kan komme til og fra, og hvor der er et naturligt flow af kunder. Beliggenhed er aktiv markedsføring.

Viborg er et fortrinligt løbeområde, med et par stærke løbeklubber.

For kort tid siden fik vi mulighed for at overtage en specialløbebutik, således, at vi nu har en Racingdenmark også i Viborg. Butikken i Viborg er mindre, og det giver nogle udfordringer på sortimentet. Vi kan ikke have så meget i Viborg, som vi har i Silkeborg, men ved at være i Viborg med en mindre butik er vi tæt på løberne. Vi har nogle klare forventninger til Viborg, og vi ser nogle klare synergien de to butikker imellem som vi stadig bliver bedre til at udnytte.

”Måske vi skulle have et Racingdenmark Maraton fra Viborg til Silkeborg”

Nu her hvor året går på hæld overvejer vi vores løbsserie, hvor vi har to butikker kunne det meget vel tænkes, at begge skulle involveres noget mere – måske noget løb fra butik til butik. Fra Viborg til Silkeborg eller omvendt. Det kunne blive en tur på ca 42,195 km. Eller måske nye koncepter inden for trail… Hvem ved – hold øje med den nye løbsserie 2018.

Du finder Racingdenmark her;  Racing Denmark