Vi har fået den første anmeldelse af vores On sko i et dansk magasin. Da On fortsat er en ny sko på det danske marked, er det altid spændende at se, hvordan de første indtryk bliver. Det kan meget ofte blive afgørende for, hvad andre også synes.

Vi har fået anmeldt den af On modellerne som hedder Cloudflyer. En rigtig god sko, synes vi selv, det er også Løbemagasinets konklusion. Men On Cloudflyer er ellers ikke den sko, som har tiltrukket sig den største opmærksomhed hidtil. Vi er derfor lidt stolte af, at vi med denne sko faktisk opnår en placering i toppen.

En kommentar til de sko som On Cloudflyer sammenlignes med er, at de sko som indgår i testen er for størstedelens vedkommende neutrale sko. Cloudflyer er i det mere stabile segment. En neutral sko er ofte lidt lettere end stabilitetssko og slår ofte bedre ud på komfortskalaen.

 

Vores anmeldelse i Løbemagasinet gengivet ordret 

On Cloudflyer

Vi er altid spændt på de første løbeture i nye modeller. Vi har ingen tidligere erfaringer med sko fra Schweiziske On. Den første umiddelbare fornemmelse er, at den er absolut komfortabel. Man mærker straks, at Cloudflyer er en blød og fleksibel sko. Der var god plads i tåboksen, og den er godt beskyttet. Mellemfoden sidder godt forankret til fodsengen, så skoen følger dine fødders bevægelser. Hælkappen er blød og eftergivende. Vi synes dog ikke, at Cloudflyer er den stabilitetssko, om producenten hævder, ligesom støtte heller ikke er den store force.

Ifølge On er sålens design særlig støddæmpende og responsiv. Helt konkret er mellemsålen – som samtidig er ydersål- støbt som en sammenhængende række af hule afrundede klodser, der trykkes sammen ved landing, og retter sig ud igen under afsættet. Selve støddæmpningssystemet er også velfungerende, og der er ingen tvivl om, at sålen er responsiv.

Det er en hurtig sko, og der er meget stødabsorbering i forhold til den relativt lave vægt. Hvis Newton Running har et indvendigt gear, har On skabt en sko med et udvendigt gear. Den eneste downside er manglende feedback fra underlaget.

Konklusion

Ny spændende og velstøbt konceptsko med en fleksibel sål af gummifjedre, god støddæmpning og fin respons.

Plus; Dens fleksible skål og hurtige afvikling.

Minus; Sålen har en i tendens til at samle større sten op.

Helhedsindtryk 4,5 (på en skala fra 1-6)

 

Fakta;

Vægt; 302 gram (herre str 42)

Drop 7 mm

Vejl. Pris kr 1400 ( I Løbemagasinet er nævnt kr 1800 – det er ikke korrekt)