On Cloudrush – No nonsense sko

Du kan mærke det med det samme. Denne sko gør dig hurtigere.

Du behøver ikke løbe hurtigere bare fordi du har en lettere sko, men du kan ikke lade være.

Nogen skal man gøre noget, der er anderledes, noget der strider mod fornuften – det skal jeg lige vende tilbage til.

Denne sko er designet med ambitionen om, at der skal løbes stærkt i denne model. Der er optimeret på vægt, på speedboard – den del af skoen der hjælper til en stærk og kontrolleret energioverførsel, og der er optimeret på overdel, som både skal være let, tight og fleksibel på samme tid.

Fornuftsstridigt

Sådan havde jeg det, Da jeg besluttede mig for, at løbe i mine On Cloudrush. Den sædvanlige 10+ kilometer tur foregår i sommerhuset på stier, lidt skovtrail strandenge osv – en tur hvor jeg normalt løber i en mere robust og alsidig sko.

On Cloudrush er en ultralet løbesko. Hvor de fleste løbesko ligger på en vægt mellem 250-330 gram for en herresko – så ligger denne Cloudrush med en vægt på  189 gram pr sko for kvinder og 220 gram for herremodellen. Det lyder måske ikke af meget, at du sparer 50-100 gram pr sko pr fod, men lad det være sagt, det kan mærkes. Så On Cloudrush virker en smule fornuftsstridig for sådan en tur.

Den første fornemmelse

I det øjeblik du ifører dig denne sko, kan du mærke, at det er noget andet end den klassiske mængdetræningssko, som jeg sædvanligvis løber i. Det er som, hvis du går fra en frisk let city bike til en landevejsracer, som er strippet for al overflødig vægt. Sådan føles skoen fra komfort til fart, væk er alt det overflødige. Denne sko har det der skal til for at drive dig frem, den hjælper dig til en høj pace, en høj frekvens og et hurtigt fodskifte.

I det øjeblik jeg tager skoen på, kan jeg godt mærke, at den smyger sig tæt om min fod. Overdelen er let og luftig, men glem alt om en polstret pløs, en blød hælkappe og brede snørrebånd, der lægger sig hen over vristen. Denne sko er rippet for den slags komfort – Du finder komforten i det øjeblik du nyder den højere pace, som skoen giver dig.

Det er alt for let at øge farten

Jeg begynder at løbe først stille og roligt. Dette for at få en fornemmelse for skoen. Men det er lidt som om skoen frister til, at man bare skal løbe hurtigere, der kommer hurtigt tempo på. Du mærker i den grad, at skoene er lette, og dit fodskifte føles lettere, der skal bruges mindre energi, og det giver plads til et øget pace.

Når du løber i On Cloudrush føles temposkift meget let, speederen sidder let. På den måde bliver det let et lidt uroligt løb med konstante temposkifte, hvor den ene kilometer hurtigt tager den anden.

Meget responsiv men der skal arbejdes

Når jeg løber kan jeg hele tiden mærke, at dette er en sko, hvor der skal arbejdes, du får ikke noget forærende. Det er især i nedslaget selve stødabsorberingen, der hjælper skoen dig ikke så meget, som den klassiske mere behagelige sko ville gøre, her må du arbejde selv, og det er delvist din egen fysik din egen muskulatur, der skal kompensere det hårde nedslag, og det kan mærkes i både knæ og lår.

Dette er en kontant sko, der henvender sig til den erfarne løber som søger lethed og speed, en som jeg sagde i overskriften; no nonsense sko. Du får hvad de skal til for at kunne løbe stærkt, men du må selv gøre arbejdet.

Dette er ikke en sko for amatøren

Dette er ikke et forsøg på at lyde arrogant eller elitær. Men dette er ikke en hverdagssko der trænes i kort og langt – så vil de fleste ganske enkelt blive overbelastet, på grund af den manglende stødabsorbering, der ligger i det kontante nedslag. Men er du den mere erfarne løber, hvor der allerede står et par sko hjemme i skabet, så er denne sko et behageligt bekendtskab. Jeg oplevede en responsiv sko, som fungerede på både løst og ujævnt underlag.

 Her bestiller du skoen, hvis du også vil løbe lidt hurtigere

En lidt overraskende observation.

Det forekom mig let, at løbe op af relativt stejle bakker, skoenes lave vægt hjælper til en lettere fremdrift. Kan det mon være en sko, der kan fungere i trailsporet hvor du ikke har brug for komfort & mellemsål –  men mere at have godt fodfæste, kontakt med underlag og en fleksibel sko, der muliggør et stærkt afsæt?

 

;