En test af Cloudsurfer og Cloudflow

Mikkel Stampe Hjort, der er træner i Greve Trim, er en god ven af huset hos PremiumSport. Mikkel er i kategorien af supermotionister, som laver lidt af hvert træningsmæssigt og har en træningsuge på 80-100 km. Mikkel er overvejende langdistanceløber, men har også en del kvalitetstræning (interval træning) i sin træningsplan.

Mikkel har et langt løbe Cv og har løbet i en hel del forskellige sko, og sammenligningsgrundlaget er dermed relativ bredt, idet Mikkel efter eget udsagn har prøvet en hel del.

Hos PremiumSport satte vi Mikkel i stævne. Vi var bekendt med, at han løb meget, men også, at han IKKE løb i On sko. Vi tænkte hos PremiumSport at hvis vi kunne få Mikkel til at prøve nogle af On skoene, så kunne det være, at han ville fatte interesse for det. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er meget sjældent at vi oplever, at løbere ikke bryder sig om On sko, når først de har prøvet dem.

Vores skjulte hensigt var således, at lade Mikkel teste skoene for herigennem, at gøre Mikkel dedikeret :-). Det kunne selvfølgelig også gå den anden vej.

Vi lod herefter Mikkel teste en Cloudsurfer og en On Cloudflow. Nedenfor er Mikkels egne ord.

Mikkel Stampe Hjorts vurdering af On sko – Cloudsurfer & Cloudflow

Surfer: Surferen har holdt 1470 km, og der er måske 50 km – max 100 km tilbage i den! Dette er i sig selv meget imponerende, og nok 400-500 km mere end jeg forventede.

Surferen er en relativ tung sko med sine 324 g i str. 43. Det er 8 år siden jeg har løbet med en sko der vejer mere end 300 g., men det har fungeret forbavsende godt.

Kortere restitutionstid med On Cloudsurfer

Tunge sko gør mig ofte træt mod slutningen af lange løb, men dette har jeg ikke bemærket med Surferen. Tværtimod har jeg det sidste halve år været hurtigt restitueret i mine ben efter løbeturene. Den bedre restitution har gjort, at jeg (ubevist) har løbet hurtigere på mine rolige pas end normalt, hvilket igen har gjort, at jeg pt. nok løber hurtigere end jeg nogensinde har gjort.

Cloudsurfer – Land soft Push hard

Jeg har let ved at løbe med en kort kontakttid i on-skoene, hvilket jeg tænker må skyldes, at skoen responderer godt med underlaget.
Der er ikke løbet intervaller i Surferen, og skoen har primært været brugt på mine rolige ture, dog valgte jeg at prøve at løbe en længere tempotur i Surferen i mandags. Jeg løb 22 km, i et snit på 3:59/km. Tempoet varierede en del, og der var en del kilometer under 3:40. og med hurtigste 10 km undervejs i 37:16.

Dette er normalt et meget hårdt træningspas for mig, og endnu engang var ret imponeret over restitutionen efterfølgende, men også at det faktisk var så let at holde dette tempo.

Test af Cloudflow

Cloud Flow, har løbet ca. 800 km. og den har dermed ikke holdt nær så længe som Surferen. Men dertil skal siges, at den har haft hårde betingelser. Den har primært været brugt til tempoture og intervaller. Masser af acceleration, retningsskift, tempo på stranden i sand og sten, bakkesprint i mudder, støv, vand og sne og løb i skråt terræn . Så jeg mener at distancen i den grad er godkendt (jeg har før haft Nike sko der med den behandling kun holdt 500 km). Skoen føles lidt fastere at komme ned i, hvilket passer mig fint i forbindelse med interval- og tempoløb. Ellers er det de samme ting man kan sige om denne sko som Surferen. God respons og mindre trætte ben efter længere ture.

Mikkel fortsætter med at teste sko for os, men han må hellere få et par nye, for de gamle er efterhånden slidt godt til.

Hvis du vil se billeder af de sko som Mikkel har løbet i :

Cloudflow

Cloudsurfer