Kasper Rhinstrøm Schmidt er en meget ung og lovende atlet som vi følger meget hos Premiumsport. Kasper har netop været til European Sprint Championship (tri).

Race beretning fra Kasper

Som nogle af jer formentlig ved, så deltog jeg igår i European Sprint Championship i Düsseldorf, hvor jeg konkurrerede i aldersgruppen 16-19 år😄💪🏽 Jeg endte på en 3. Plads, hvilket jeg er meget tilfreds med!🎖👌🏽Hvis i ønsker at høre lidt om hvordan konkurrencen forløb, så vil jeg nu prøve at beskrive det!

Dagen inden race (lørdag) blev der sagt at svømningen med meget stor sandsynlighed blev uden våddragt, ikke at foretrække for min svømmestil!😆 Om morgenen på raceday (søndag) er der en smule tvivl blandt deltagerne om hvorvidt vi må benytte våddragt eller ej! 1 times tid inden startskuddet får vi at vide at det er valgfrit, fedt fedt, det vil sige at jeg må hoppe i min våddragt og bruge den, så det gjorde jeg!😜💪🏽 Jeg skulle starte sammen med resten af Age Group 16-19 og hele Age Group 20-24, lige i omegnen af 50 triatleter. Jeg får en yderst fornuftig start, og svømmer som jeg sjældent har gjort. Der var langt til første bøje, men da vi er ved at nå den, kommer de første brydekampe, jeg får lidt tæsk af to store fyre uden våddragt! Dette var dog det eneste lille problem på en kanon svømning. Da jeg kommer op af vandet får jeg at vide at jeg er oppe som nummer 14, hvilket var en smule længere fremme end forventet! Af de 13 der var oppe før mig, var kun 5 mand i min AG!

Hurtigt cykelsplit hjælper på placeringen

Efter en af de længste skiftezoner jeg har været i, går det løs med favorit disciplinen, cykling! Jeg har trænet meget på Tri cykel de sidste 2 måneder og er nu blevet rigtig gode venner med den. Jeg overhaler og overhaler og det hele spiller, efter ca 15 km overhaler jeg nummer 2 & 3, og ved godt at jeg på daværende tidspunkt ligger rigtig langt fremme. Jeg laver det suverænt hurtigste cykelsplit i min Age Group med lige omkring 30 sek til nummer 2!💪🏽 Pisse fedt!

Ud på løbet som 2er og visuel kontakt med nummer 1, men kan så høre de engelske fans juble, og ser at nummer 3 og 4 er på vej efter mig!
Det er nu mellem os 4 at medaljerne skal fordeles. De to bagfra kommende englændere blæser begge forbi mig i et tempo jeg ikke var klar på. Jeg løb mit eget tempo og håbede på at det var nok.

Imponerende kraftanstrengelse

Efter de første 2,5 km løb er jeg nummer 4, ca 30 meter efter 3. Pladsen og 70 meter efter 2. Pladsen! Stille og roligt æder jeg mig ind på 3. Pladsen, og kan med ca 1,5 km tilbage gå forbi ham, hvorefter han mister fart! I den situation er jeg virkelig glad for at være løbende i ON sko fra premiumsport.dk, jeg svævede let og elegant (selvom jeg er en stor gut) forbi den pressede englænder. Kort efter løber jeg i mål, 40 sek foran 4. Pladsen, 20 sek op til sølvet og lige over et min til guld.

Tak til…

Alt i alt en helt kanon dag og ikke mindst weekend. Tusind tak til min dejlige Mor (Vivi) og skønne kæreste (Cecilie) for at tage med mig til Düsseldorf, og for at holde mig ud lørdag, hvor jeg var en lille smule nervøs.

Kæmpe tak til min svømmetræner Bjarne som siden August 2016 har styret min svømmetræning og flyttet mig rigtig meget svømmeteknisk, også tak til Anders som har styret den overordnede træning det sidste lille års tid, det har virket!