Den nye Cloudventure

Et stille spring for trailskoen fra On – fra god til bedre.

Det bliver altid imødeset med spænding, når en gammel velfungerende skomodel bliver afløst af en ny opdateret model. Dette er nu tilfældet er med On’s trailsko Cloudventure, som i dette forår er blevet erstattet af forbedret version – Cloudventure ll

Cloudventure ll er udviklet til løberen, der har brug for en sko som kan tåle lidt af hvert. En sko udviklet til tekniske terræn, hvor skoen både skal give et godt grip på og i underlaget. En sko der skal kunne fungere på både fast og løst underlag og helst også en sko, der giver en god oplevet komfort, også når der løbes på transportstykker – det som vi trailløbere bare hader.

Prøvet i den virkelige verden – høje bjerge og dybe dale

Hvad kan Cloudventure?

Jeg har efterhånden slidt 3-4 par op af den gamle Cloudventure. Jeg har haft dem med på Færøerne, jeg har løbet i dem på Kebnekaise Sveriges højeste punkt, de har været med rundt om Mont Blanc, det Skotske højland og de Irske bjerge, og naturligvis også i bakkerne omkring Holte, hvor jeg til dagligt lægger mine træningsture. Skoene har således prøvet lidt af hvert, og flere sko af samme model er gennemprøvet. Og lad det bare være sagt Cloudventure har været min favoritsko fra jeg fik dem.

Cloudventure giver præcis det som jeg søger, god komfort, den har en for mig god pasform, du kan løbe såvel op som ned af bakke, den giver en god beskyttelse, når du støder foden mod en rod eller en sten. Ligeledes hvis der opleves stød fra siden fordi du kommer skævt ind i et nedløb. Skoene har fungeret når jeg har skullet løbe både kort og langt.

Det er en sko som vægtmæssigt befinder sig i midtersegmentet. Jeg har det på den måde, at hvis du går over til de lettere modeller, så forsvinder polstring, komfort og beskyttelse og især er der kontant afregning ved hurtigt nedløb. Det er i min optik et skidt sted at spare på vægten, hvis det sker på bekostning af beskyttelse og stødabsorbering.

Hvordan er den nye så i forhold til den gamle

Den nye Cloudventure er testet gennem en lille uge, hvor den blev brugt dagligt til løb i bjergene i Andalusien. De blev udsat for daglige løbeture på 15-25 km og højdemeter dagligt fra 800-1200 m. Noget mere end på en normal arbejdsdag i Danmark.

 

Claoudventure Trailsko fra On

Cloudventure trailsko fra On – Trailsko til det tekniske terræn, til de lange ture og til hverdags trailturen.

Den Nye Cloudventure imponerer mig

Skoen er gået fra god til bedre. Og dette på en række områder. Overdelen har skiftet karakter, den føles mere smidig, og især på det stykke hvor skoen skal bukke og følge fodens bevægelser mærker jeg en anden styrende fleksibilitet, den virker samtidig mere solid på dette stykke – et ellers svagt punkt ved mange trailsko, hvor skoen langsomt går op i syningen eller materialet, fordi der er stor belastning og friktion her.

Producenten (On) oplyser, at skoen er forsynet med et nyt speedboard. Det kan i høj grad mærkes. Det kan mærkes i afsættet, og det kan også mærkes i nedslaget. Men det kan især mærkes i afsættet. Konkret kunne jeg mærke det ved at jeg har et nedløb på 4,8 km og her der cruiser skoen bare kilometer efter kilometer, du kan bare slippe, slappe af i overkroppen, lade benene gøre arbejdet. Ok, du har trætte ben efter et sådan nedløb, men skoene gør det nemmere for dig og med en sikker fornemmelse af kontrolleret nedløb.

Sålen har skiftet profil og jeg fornemmer, at især ved nedløb, så står jeg bedre fast. Profilerne er blevet lidt dybere, og det har du kun gavn af ved lidt løsere underlag.

Mellemsålen og Speedboard i forening

På den gamle model kunne du opleve at stødabsorberingen har et lidt svagt punkt, hvis skoen træder på en skarp sten i et bestemt område af sålen, kan det mærkes. Det har den nye Cloudventure ikke på samme måde, og dermed behøver du ikke være nervøs for, at du lander og sætter af på selv skarpe sten. Det fastere speedboard hjælper formentlig også her.

Cloudventure gammel vs Cloudventure ny

Der er således tale om mere end blot en almindelig opgradering. Det er ikke kun farveskift eller nye snørrebånd. Komforten er bedre og skoen er mere afbalanceret og yder en høj grad af kontrol ved både op- og nedløb qua den nye sål med forbedret grip. Endelig er det tydeligt, at den nye version er mere robust og har en betydelig længere levetid, hvilket giver mere sko for pengene, da prisen er uændret.

Dit valg af trailsko

Der findes mange gode trailsko på markedet, og Cloudventure behøver ikke være din favoritsko, men gå lige din nuværende model igennem – leverer den på alle parametre? Hvis ja – så fortsæt med den,hvis ikke skal du måske prøve noget nyt.

Skulle du have lyst til at prøve denne trailsko finder du den her