Cloudrock speed hiking boot – Born in the Swiss Alps

 

Vi har haft lejlighed til at teste et af de seneste skud på stammen fra On nemlig Cloudrock. Cloudrock er egentlig en hiking boot eller vandrestøvle om man vil. Men den er mere end det, da den forener den beskyttelse og støtte, som du kender fra en traditionel vandresko med den lethed, komfort og speed, som du kender fra en løbesko.

Det første indtryk

Det første indtryk af støvlen er at den er velsiddende og meget let. Den første tur var en vandretur, så sko og fod kunne vænne sig til hinanden. Her var indtrykket ord som lethed, komfort og fleksibilitet i skaftet. En støtte til anklerne men fortsat en frihed til at kunne bevæge foden især fremad. Det er især afgørende, hvis du skal have et godt afsæt.

Støvlen er let at få på, du trækker den på, og snøringen – Flex Lock (se på videoen) gør snøring både let og hurtig, og det sikrer, at snøringen ikke løsnes.

Den første tur var en god vandretur i skoven. Her er den godkendt. Den er godkendt fordi komfort følger med, og reelt kunne du tage disse støvler på, bare du skulle ud en tur med hunden. Her har jeg det normalt sådan, at jeg lader den tunge vandrestøvle stå.

 

Testet på Mallorca i Tramuntana bjergene

En ting er hvordan skoen begår sig i de danske skove, som er en kende mindre udfordrende end de mere bjergrige områder. Jeg tog derfor skoen med til Mallorca, hvor jeg skulle løbe på tværs af Tramuntana bjergene. En tur på 105 km og 3500 højdemeter fordelt over 4 dage.

Tanken var, at jeg skulle prøve denne vandrestøvle den første dag med 25 km og 850 højdemeter, og herefter fortsætte i alm trailløbesko. Men efter dag 1 var jeg ikke i tvivl om, at i et så stærkt kupperet terræn med løst og hårdt underlag på samme tid – så var Cloudrock bare den bedste løsning.

 

Cloudrock er skabt til et hårdt teknisk terræn deraf navnet Rock

Clodrock støtter bedre når du kommer ud i yderpositionerne, den holder dig hvis/når du vrikker om, og Cloudrock har mere stødabsorbering end de fleste almindelige trailsko – noget du værdsætter, når du sætter foden på en skarp eller toppet klippe. Der er også en god struktur (profil i sål) i denne Hiking boot, så selv når det går ned af på et løst underlag, så føler du dig sikker.

Denne hiking boot er tungere end en alm trailsko – Cloudrock vejer 420 gram for en herremodel str 42. Det gør, at den er tungere end de fleste trailsko, men du vinder det på din komfort og fart, når det går ned. På dag 2 værdsætter du den stødabsorbering, som du har modtaget dagen før J. Tænk på det, hvis du skal være ude i flere dage.

Jeg fik ikke brug for mine trailsko på denne tur på tværs af Tramuntana bjergene – Løsningen var Cloudrock hele vejen.

 

Design

Det betyder naturligvis ikke noget – og måske skulle man helt forbigå denne del, for vi der færdes i bjergene, vægter andre ting. Meeeen den er lidt lækker at kigge på. Fås i 3 farver, og det gør det jo ikke nemmere.

Målgruppen

Til eventyren hvor en vandrestøvle er for tung, og en trailsko kan være lige let nok.

 

Du finder denne sko hos

Rulleskisport 

Naturligvis Outdoor

Premiumsport.dk