Project Description

markus-sander-hansenJeg hedder Marcus Sander Hansen og er en seriøs cykelrytter fra år 2000, som kører i U17 klassen, jeg er en glad og sjov dreng som går i 9. klasse.

Jeg har kørt licensløb i 2 hele sæsoner og er både udtaget til Landsholdet på landevej og på banen. Jeg kører i dag for Greve Cykle Club og skal næste år starte på Falkonergårdens Gymnasium under Team Danmark ordningen.

Jeg har valgt Team Danmark ordning, så jeg derigennem både kan forstærke træningen på cyklen og bibeholde mit sociale liv udenfor skolen. Især mit sociale liv indenfor cyklingsporten, er en af de afgørende faktorer, som gør at jeg synes at cykelsporten er interessant.

Sammenholdet er stort på kryds og tværs af klubber. Så selvom vi er rivaler på cyklerne er vi bedste venner, når vi ikke sidder på cyklen. Det synes jeg er fedt ved cykelsporten. Jeg træner 3-4 gange om ugen med højintensiv træning, som er planlagt på ugeplan i samarbejde med min træner.

Jeg elsker spændingen ved løbene, hvordan er rivalernes form, hvilket udbrud kan holde hjem og regne ud hvordan spurten skal køres. Mit mål for næste landevejssæson er at vinde både etapeløbet Youth Tour og Tour de Himmelfart samlet (Det er de største etapeløb i min klasse) samt blive dansk mester i enkeltstart.

Målet for 2016 er også at komme med på Landsholdstur i U17, som i år går til Østrig, hvor løbet bliver betegnet som ungdommens Tour de France.

Mine bedste resultater i 2015/16 · Danmarksmester i Omnium på banen U17 · Nr. 1 på kongeetapen i Tour de Himmelfart (Danmarks største ungdomsetapeløb) · Samlet 2 i Tour de Himmelfart (Danmarks største ungdomsetapeløb) · Nr. 5 til DM i Enkeltstart (næstebedste 1. års) · Udtaget til ASKÖ Radjugendt Tour i Østrig (Verdens største etapeløb for U17) · Udtaget til landevejslandsholdet U17 · Vundet 2 endagsløb i Danmark samt mange top 5 placeringer · Udtaget til Banelandsholdet i U17 · Har kørt landsholdsløb i Alkmaar Holland på banen (4000 m holdløb og omnium discipliner) · Vundet flere løb på banen i Ballerup Super Arena

Mit helt store idol er cykelrytteren Fabian Cancellara fra Schweiz. Han har en stor personlighed og er fantastisk elegant rytter, som er dygtig til at læse et cykelløb. Han er også samme ryttertype som mig, en tempostærk rytter som besidder en solid spurt.